Robotica

Robotica is niet langer weg te denken uit de moderne industrie. Robots worden massaal ingezet om de productie goedkoper en makkelijker te maken. De auto-industrie maakt intussen al gebruik van volledig geautomatiseerde productielijnen. De laatste jaren zijn ook KMO’s sterk beginnen inzetten op robotica en worden taken die voor een mens te eentonig zijn uitgevoerd door robots.

Waarom kiezen bedrijven steeds vaker voor robotica? 

Robotica maakt het uitvoeren van repetitieve taken goedkoper, nauwkeuriger en betrouwbaarder. De robots staan vooral bekend om hun herhaaldelijke precisie, waarbij ze in staat zijn om bijvoorbeeld een stuk telkens exact hetzelfde te lassen. Vaak leidt het gebruik van robotica niet enkel tot betere kwaliteit en verhoogde efficiëntie, maar ook tot een veiligere en goedkopere productie.

Vermijd of verlicht zwaar en belastend werk met robotica!

Robotica kan taken die voor een mens gevaarlijk, zwaar of eentonig zijn zonder probleem uitvoeren. De menselijke hand wordt hierbij vervangen door robots. Robotica kan onder meer ingezet worden om lastig en zwaar werk, zoals palletiseren, te vermijden. Door het stapelen van paletten over te laten aan robots, wordt het risico op ongelukken aanzienlijk kleiner.

Wil uw bedrijf de overstap maken naar robotica?

Wil u zwaar en lastig werk zo veel mogelijk vermijden? Of heeft u behoefte aan snelheid en nauwkeurigheid nodig bij het uitvoeren van repetitieve taken? Dan kan robotica uw oplossing zijn! Let wel: het is zeer belangrijk de juiste robot te kiezen. Het juiste bereik en te dragen last moeten correct berekend worden. Provoost Automation kan u hierbij helpen en adviseren.

Neem vrijblijvend contact op om te bekijken wat robotica voor uw bedrijf kan betekenen.

Zwaar en lastig werk vermijden? Herhaaldelijke, snelle nauwkeurigheid nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons