Visiesystemen

Visiesystemen worden gebruikt om de menselijke visuele waarneming te vervangen in industriële toepassingen. Steeds kiezen bedrijven voor een visiesysteem omdat het sneller, objectiever en nauwkeuriger te werk gaat dan een mens. Met behulp van verschillende camera’s kan een visiesysteem de kwaliteit van items in een productielijn controleren, zoeken en opmeten. Een visiesysteem kan zo snel en efficiënt een kwaliteitsvolle productcontrole uitvoeren.

Waar worden visiesystemen voor gebruikt? 

Dankzij de combinatie met robotica, zijn de toepassingen van visiesystemen eindeloos. Een visiesysteem kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het lokaliseren van producten op een transportband. Het systeem kan controleren of alle onderdelen van een verpakking aanwezig zijn, of de kleuren kloppen en of de etiketten volledig in orde zijn. Een bekend voorbeeld van een visiesysteem is de automatische fruitplukmachine. Hierbij controleert een robot het fruit aan de hand van camerabeelden vooraleer hij het plukt.

Hoe gaan visiesystemen te werk? 

Visiesystemen werken met beeldmateriaal dat gewonnen wordt door een camera. De camera maakt zwart-witbeelden van bepaalde producten. Aan de hand van de zwart-witte pixels kunnen de beelden verwerkt worden. Door middel van programmatie kan een visiesysteem bepaalde producten lokaliseren of controleren. Bent u van plan een visiesysteem te implementeren? Dan is het belangrijk dat u een camera kiest met de juiste belichting, resolutie, lens en verwerkingssnelheid.

Is een visiesysteem iets voor uw bedrijf? 

Overschakelen naar een visiesysteem is een belangrijke beslissing. Provoost Automation helpt u graag bij het maken van deze keuze en geeft advies waar nodig. Daarnaast helpen wij u bij het samenstellen van een visiesysteem en bezorgen wij u het systeem dat het beste past in uw bedrijf. Zo kan u gerust zijn dat een visiesysteem uw bedrijf ten goede zal komen.

Neem vrijblijvend contact op om te bekijken wat een visiesysteem voor uw bedrijf kan betekenen.

Ook graag een stabiele productie zonder fouten?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Vermijd fouten bij het aankopen van machines en kies voor vooruitgang met de juiste investeringen. Dan wordt die kost van een machine echt een investering die binnen de korste keren is terugverdiend.

Download ons e-book