Controle broodjes

Een toepassing van visiesystemen is het meten van de lengte van producten. Een van onze klanten, een fabrikant van afbakbroodjes, vond dat er te weinig controle was op de lengte van de broodjes. Dit zorgde ervoor dat later in het proces heel wat producten weggegooid moesten worden, doordat ze niet binnen de gewenste maten vielen.

Op dit op te lossen implementeerden we een visiesysteem voor het meten van de lengte van elk broodje. Nu wordt elk broodje in detail nagemeten en gevisualiseerd. De visiesystemen meten niet enkel de lengte, maar houden tot wel 8000 broodjes bij en berekenen hiervan de gemiddelde lengte. De operatoren kunnen de producten nu veel nauwkeuriger controleren en de machine in functie hiervan afregelen.

Het gevolg van het inzetten van visiesystemen voor het meten van de lengte van de broodjes is minder afval, wat zorgt voor minderverspilling en een efficiëntere productie.

Ook graag productie efficiƫnter maken?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Ook graag productie efficiƫnter maken?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Vermijd fouten bij het aankopen van machines en kies voor vooruitgang met de juiste investeringen. Dan wordt die kost van een machine echt een investering die binnen de korste keren is terugverdiend.

Download ons e-book