Stapelen van wielen en automatisch ontstapelen van pallets

Voor een wielenfabrikant zorgde Provoost Automation voor het met robotica stapelen van wielen. De hele installatie kon vooraf al bekeken worden met behulp van een VR-bril. Dankzij virtual reality kon het gewenste eindresultaat op voorhand al in detail aan de klant gedemonstreerd worden.

Om robotica in te zetten voor het stapelen van wielen, moest er eerst een robotcel gebouwd worden. Deze robotcel neemt volledig automatisch wielen van een transportband af en stapelt ze op een pallet. De robot zal zichzelf automatisch aanpassen aan het formaat van de wielen, dat hij via het netwerk doorgestuurd krijgt. De robot legt een pallet klaar waarop de wielen vervolgens gestapeld worden. Hij zal pallets, die met de klossen in elkaar gestapeld zijn, ontstapelen en omdraaien indien nodig.

Dankzij het inzetten van robotica voor het stapelen van wielen valt er een belastende handeling weg voor de operatoren van de machine. Dit zorgt optimale werkomstandigheden en een veiliger proces.

Om privacy-redenen is de publicatie van foto’s van deze installatie niet toegelaten.

Ook graag productie efficiƫnter maken?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Ook graag productie efficiƫnter maken?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Vermijd fouten bij het aankopen van machines en kies voor vooruitgang met de juiste investeringen. Dan wordt die kost van een machine echt een investering die binnen de korste keren is terugverdiend.

Download ons e-book