Automatisatie

Automatisatie is het proces waarbij menselijke handelingen vervangen worden door machines. Dit zorgt ervoor dat er minder werk op de schouders van de mens valt. Daarnaast zorgt het voor een efficiëntere productie waarbij niet enkel de kwaliteit verbetert, maar er ook grotere hoeveelheden geproduceerd kunnen worden. Provoost Automation heeft ervaring met automatisering in verschillende takken van de industrie. Door het bundelen van onze kennis en ervaring vinden we een oplossing voor elk type machine.

Uw automatisering in de handen van echte experts! 

Onze hulp bij automatisering kan gaan van de ontwikkeling van een volledige stuurkast voor een nieuwe of oude machine (Retrofit), tot een kleine aanpassing aan een machine waardoor er een hoger productiecijfer en betere ergonomie bereikt wordt. Bij de ontwikkeling van onze stuurkasten of het maken van aanpassingen aan de machines komt veiligheid altijd op de eerste plaats. Wij vinden het belangrijk om de huidige veiligheidsnormen te respecteren. Door periodieke opleidingen over de machinenormen zijn we steeds op de hoogte van de laatste wetgevingen.

Welke systemen gebruiken jullie voor automatisatie?

Voor automatisatie werkt ons bedrijf voornamelijk met Siemens-PLC’s, de marktleider in machinesturingen. Daarnaast doen we aanpassingen met een oude S5-sturing. Indien gewenst kan dit systeem vervangen worden door de nieuwe S7-sturingen van Siemens, die we ook in onze nieuwe stuurkasten gebruiken.

Denkt u aan de automatisering van uw productieproces? 

Bij Provoost Automation kunt u terecht voor alle vragen die u heeft in verband met automatisering. Wil u de overstap maken? Dan helpen wij u graag! Omdat industriële automatisatie een breed gebied beslaat, neemt u best contact met ons op om te bekijken wat we voor uw installaties kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons